Nederland - Eredivisie 2023-2024

02-09-2023 20:00

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – PSV (02-09-2023)

  • Match header module: RKC Waalwijk vs PSV Eindhoven 2023-09-02 20:00

RKC Waalwijk kent een dramatische start van het seizoen. De eerste drie wedstrijden gingen verloren.

Ter verdediging kun je zeggen dat het programma (uit bij Heerenveen, thuis tegen AZ en uit bij NEC) niet eenvoudig was, maar 0 punten is wel erg weinig.

De kans is redelijk groot dat na zaterdagavond het aantal punten nog steeds op 0 staat. PSV komt namelijk op bezoek. De Eindhovenaren zijn prima aan het seizoen begonnen. De uitslag van de play-off tegen Rangers FC was bij het schrijven van deze voorbeschouwing nog niet bekend. Maar PSV was voor dat duel nog ongeslagen en is in de competitie nog zonder puntverlies.

Het is wel de vraag hoe PSV uit het duel met Rangers FC komt. Sinds het begin van de voorbereiding is de blik op de play-off om de Champions League te bereiken gegaan, met afstand het belangrijkste duel. Er hangen vele miljoenen en prestigieuze duels aan vast.

Er zal, of PSV nu van Rangers wint of verliest, een kleine ontlading komen. Hopelijk voor de PSV-fans gebeurt dat niet in de vorm van een slechte beurt tegen RKC.

Wie staat op bij RKC?

Bij RKC staan er best wel wat spelers op het veld die een wedstrijd kunnen openbreken. Zakaria Bakkali, ooit doorgebroken bij PSV, is er een van.

En Michiel Kramer is natuurlijk niet de meest technische speler uit de geschiedenis, hij heeft wel een neusje voor de goal. Kramer maakte dit seizoen de enige twee doelpunten van RKC, beide vanaf elf meter.

Toch heeft RKC een klein wonder nodig om een resultaat te boeken tegen PSV. De enige hoop is dat PSV nog zware benen heeft na de play-off tegen Rangers FC. Op kwaliteit gaan de Waalwijkers het altijd verliezen.

PSV moet dit duel ook gewoon winnen. Als je kampioen wilt worden, mag je deze wedstrijden niet verliezen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account