Nederland - Eredivisie 2023-2024

11-02-2024 14:30

Voorbeschouwing sc Heerenveen – Ajax (11-02-2024)

  • Match header module: sc Heerenveen vs AFC Ajax 2024-02-11 14:30

Heerenveen-uit is altijd lastig voor Ajax. Net als voor de andere topploegen overigens. Heerenveen is niet aan het beste seizoen bezig, maar is ook geen ploeg die je moet onderschatten.

Het is een mooie test om te zien of Ajax inderdaad de weg omhoog heeft ingeslagen. De resultaten van de laatste weken gaven hier al aanleiding voor en tegen PSV (1-1) was het veldspel ook nog eens prima.

Trainer John van ’t Schip zal er vooral blij mee zijn geweest dat het verdedigend goed stond, en dat tegen PSV.

Het is lang geleden dat Ajax op de achttiende plaats van de eredivisie bivakkeerde. Analist Rafaël van der Vaart liet destijds in Studio Voetbal weten bang te zijn voor degradatie. Hoe anders ziet het er nu uit!

Ajax staat op plek vijf, heeft nog maar zes punten achterstand op nummer drie FC Twente en zelfs de tweede plek van Feyenoord is nog niet helemaal uit het zicht. Een voorwaarde daarvoor is wel dat er niet meer mag worden verloren.

Heerenveen op kruispunt

Voor sc Heerenveen zijn de komende weken spannend. De Friezen staan op een teleurstellende dertiende plaats. Maar het staat in de middenmoot nog erg dicht bij elkaar. Een paar overwinningen op rij en sc Heerenveen doet weer volop mee voor een play-off ticket.

Nu is winnen niet de specialiteit van de ploeg van Kees van Wonderen. Van de 20 wedstrijden werden er dit seizoen slechts zes gewonnen. Dat is veel te weinig.

Het belooft een interessante wedstrijd te worden. Ajax en sc Heerenveen scoren allebei vrij makkelijk, maar krijgen ook veel doelpunten tegen. Een spektakel ligt dan ook voor de hand.

In het verleden zijn ontmoetingen tussen deze twee ploegen vaak een genot geweest. Wie weet gebeurt dat zondag ook. Ajax start in elk geval als favoriet aan het duel.

Jacks logo


Pak €60 aan Free Bets


  • Maak een account aan bij Jacks.nl

  • Zet €10 in en pak €60 aan free bets

  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account