Nederland - Eredivisie 2023-2024

03-04-2024 21:00

Voorbeschouwing sc Heerenveen – FC Twente (03-04-2024)

  • Match header module: sc Heerenveen vs FC Twente 2024-04-03 21:00

De Champions League komt met de week dichterbij voor FC Twente. De Tukkers staan na de 1-0 zege in de derby tegen Heracles Almelo nog altijd (vrij) stevig op de derde plek.

Met nog zeven duels te gaan, kan Twente langzaam maar zeker gaan aftellen. Woensdagavond wacht echter een zware kluif, met de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Ook voor de Friezen staat er veel op het spel. Tegen FC Twente is een overwinning nodig, om zicht te houden op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Dat past qua naam zeker bij Heerenveen. Maar als je naar het huidige seizoen kijkt, is het minder verdiend. Heerenveen is zeer wisselvallig, met een voorlopige elfde plaats als logisch gevolg. Toch is er nog van alles mogelijk.

FC Utrecht (de huidige nummer acht) heeft maar vier punten meer. Maar dan moet er dus wel van FC Twente worden gewonnen en dat gaat zeker niet meevallen.

Uitstekende serie FC Twente

FC Twente was vorig seizoen de schrik van elke tegenstander. Het was namelijk ontzettend lastig om tegen FC Twente te scoren. Sinds de winterstop is dat opnieuw het geval. Geen enkele keer moest de Twentse defensie meer dan een tegendoelpunt slikken, op de bekerwedstrijd tegen PSV na.

Akkoord, in de meeste wedstrijden scoort Twente moeizaam, maar dit lukt wel. Dan is een reeks goede resultaten het logische gevolg.

Voorronde Champions League zou een prachtige beloning zijn voor de ploeg van Joseph Oosting. Dat gaat nog best een klus worden. Er volgen bijvoorbeeld nog ontmoetingen met Ajax en directe concurrent AZ.

Maar FC Twente heeft alles in eigen hand. Tegen sc Heerenveen is de huidige nummer drie favoriet.

Na twee nederlagen en een gelijkspel tegen RKC Waalwijk kunnen de Friezen weer eens een goed resultaat gebruiken. Zoals gezegd is met het oog op de play-offs alleen een overwinning genoeg.

Jacks logo


Pak €60 aan Free Bets


  • Maak een account aan bij Jacks.nl

  • Zet €10 in en pak €60 aan free bets

  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account