Nederland - Eredivisie 2023-2024

25-04-2024 18:45

Voorbeschouwing sc Heerenveen – PSV (25-04-2024)

  • Match header module: sc Heerenveen vs PSV Eindhoven 2024-04-25 18:45

PSV kan donderdagavond kampioen worden. De voorwaarde is dat Feyenoord verliest en PSV minimaal een punt pakt bij Heerenveen.

Mocht het donderdag niet lukken, dan gaat het ergens in de komende weken goed komen. PSV heeft negen punten voorsprong op Feyenoord. Alleen als de laatste vier wedstrijden worden verloren, kunnen de Eindhovenaren de titel nog mislopen. Maar dat gaat niet gebeuren.

Heerenveen heeft ook nog iets om voor te spelen. De Friezen kunnen zich nog plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Dat wordt wel een flinke klus.

Heerenveen staat nu tiende en heeft vier punten achterstand op Sparta Rotterdam. Die kloof dichten zal lastig worden. Niet alleen vanwege het verschil van vier punten, maar ook omdat het spel van Heerenveen niet om over naar huis te schrijven is.

Het is al het hele seizoen wisselvalligheid troef. En dan komt het ongenaakbare PSV ook nog op bezoek.

Wat kan er bij PSV nog misgaan?

Niks. Of bijna niks. Want er is altijd een kans dat het misgaat. Maar als je realistisch bent, loopt dit niet meer verkeerd af. PSV heeft zich na de nederlaag tegen NEC goed hersteld.

Toen kon het nog spannend worden, maar na de 5-1 zege op AZ is het duidelijk: PSV is dit seizoen met afstand de beste club van Nederland. De kans is groot dat op bezoek bij sc Heerenveen de 27e overwinning van het seizoen wordt geboekt.

Heerenveen zal zich donderdag zeker niet terugtrekken. De wedstrijden zijn vaak attractief. Kijk maar naar de laatste duels. 3-3 tegen FC Twente, 2-3 tegen FC Utrecht. Veel punten levert het niet op, maar voor de neutrale toeschouwer is het genieten.

Als de logica gerespecteerd wordt, maken de Friezen geen kans tegen PSV. De historie helpt sc Heerenveen wel. Van de laatste tien onderlinge ontmoetingen in Friesland won PSV er maar eentje.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account