Nederland - Eredivisie 2023-2024

26-11-2023 16:45

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – FC Utrecht (26-11-2023)

  • Match header module: Sparta Rotterdam vs FC Utrecht 2023-11-26 16:45

De overwinning op FC Volendam kwam voor Sparta Rotterdam op het goede moment. Niet dat het slecht was, maar de resultaten vielen de laatste maand een beetje tegen.

Of is het dat de supporters van Sparta vorig seizoen te veel zijn verwend? In elk geval is het zo dat successen snel wennen. Iedereen vindt het bijvoorbeeld nu maar normaal dat Sparta op de zesde plaats staat.

Dat is een positie die eerder bij FC Utrecht past. De Domstedelingen zouden er nu meteen voor tekenen. FC Utrecht beleeft tot dusver een zeer moeizaam seizoen. Voor de interlandbreak werd er op de valreep met 2-2 gelijk gespeeld tegen Excelsior.

FC Utrecht is de nummer zestien op de ranglijst, met slechts één punt meer dan hekkensluiters Vitesse en FC Volendam. De zorgen in Utrecht zijn groot. In de vier wedstrijden die de ploeg voor de winterstop nog speelt, moeten er punten worden gepakt. Het liefst een stuk of zes.

De hand van Jans

Sinds het vertrek van Michael Silberbauer en de entree van Ron Jans is er bij Utrecht nog niet echt iets veranderd. De overwinning op Ajax was een mooi succes, maar verder is het spel matig en zijn de resultaten slecht.

Het overleven tot de winterstop en hopen dat er op de transfermarkt een konijn uit de hoge hoed komt. Anders dreigt een zeer vervelend seizoen met mogelijk een nog vervelendere afloop.

Het is voor FC Utrecht geen pretje om op bezoek te gaan bij Sparta Rotterdam. De kans is groot dat deze ploeg het na de overwinning bij FC Volendam weer helemaal op de rit heeft. Dat zou ook niet vreemd zijn. Op basis van vorig seizoen is er niet zo veel veranderd.

Sparta heeft dan ook de beste papieren om op Het Kasteel de zege te pakken. Voor FC Utrecht is het hopen op een (klein) wonder.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account