Nederland - Eredivisie 2023-2024

28-04-2024 14:30

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – FC Volendam (28-04-2024)

  • Match header module: Sparta Rotterdam vs FC Volendam 2024-04-28 14:30

Sparta Rotterdam lijkt zich net op tijd hersteld te hebben van een mindere periode.

De Rotterdammers leken lang op weg naar een herhaling van vorig seizoen, maar na een reeks nederlagen waren de play-offs ineens hoogst onzeker. Van de laatste vier wedstrijden werden er echter drie gewonnen, waardoor Sparta stevig op de negende plaats staat.

Aan het einde van dit seizoen is dat voldoende om zich voor de play-offs te plaatsen. Sparta is er nog niet, maar heeft goede papieren.

FC Volendam zou er direct voor tekenen om play-offs te moeten spelen. De Volendammers staan momenteel op de zeventiende plaats, met een achterstand van vijf punten op nummer zestien RKC Waalwijk. Dat betekent dat FC Volendam nog minstens twee keer moet winnen.

Tegen Sparta moet het gebeuren. De laatste drie wedstrijden zijn namelijk tegen Ajax, FC Twente en Go Ahead Eagles. Realistisch gezien gaat het niet meer goed komen. FC Volendam moet dan ook hopen op een wonder.

Bestaan wonderen?

Heel soms bestaan wonderen. Neem vorig seizoen. Toen was FC Volendam volgens velen ook al gedegradeerd. Na de winterstop begon het ineens te lopen en kwam het toch nog goed. Een heel belangrijke zege was die in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Nu is vorig seizoen niet met dit seizoen te vergelijken. Het is in Volendam echt twee voor twaalf. Daarnaast heeft Sparta ook nog iets om voor te spelen. Als de Rotterdammers in Volendam winnen en sc Heerenveen wint niet van PSV, ziet het er met het oog op de play-offs heel goed uit.

In eigen huis is Sparta torenhoog favoriet om van FC Volendam te winnen. Supporters van FC Volendam (en mensen die op een Volendamse zege gokken) moeten hopen op plotselinge onverzettelijkheid van de huidige nummer zeventien op de ranglijst.

Hoop doet leven, hoewel FC Volendam eigenlijk al dood en begraven is.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account