Nederland - Eredivisie 2023-2024

20-08-2023 14:30

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – Feyenoord (20-08-2023)

  • Match header module: Sparta Rotterdam vs Feyenoord Rotterdam 2023-08-20 14:30

Het kan snel gaan in de voetballerij. Anderhalve week geleden was Feyenoord nog de voornaamste titelkandidaat.

De meeste belangrijke spelers van het kampioenselftal zijn gebleven en de versterkingen mogen er zijn. Na de nederlaag in de Johan Cruijff Schaal en het doelpuntloze gelijkspel tegen Fortuna Sittard is de mening bijgesteld.

Sterker nog, bij een nederlaag tegen Sparta Rotterdam komt het woord ‘crisis’ dichtbij.

Een nederlaag tegen Sparta is helemaal niet ondenkbaar. De kleine broer uit Rotterdam-Noord steeg vorig seizoen tot grote hoogte. En dit seizoen werd begonnen met een zege, bij het gepromoveerde PEC Zwolle.

Bij Sparta zullen ze het idee hebben dat Feyenoord te pakken is. Van het team van vorig seizoen zijn veel belangrijke spelers gebleven. Doelman Nick Olij bijvoorbeeld, net als middenvelder Verschueren en aanvallers Lauritsen en Van Crooij. Het zou zomaar kunnen dat Sparta het ook dit seizoen erg goed gaat doen.

Wat kan Feyenoord?

En wat dan met Feyenoord? Dat de ploeg een crisis nabij is, is natuurlijk een beetje overdreven. Het zal trainer Arne Slot wel zorgen baren dat er zo weinig kansen worden gecreëerd. Dat was al zo in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

En tegen Fortuna Sittard, toch verre van een titelkandidaat, waren de gevaarlijke momenten ook op de vingers van één hand te tellen. Nu hielp het niet mee dat Bart Nieuwkoop er al snel met rood af moest, maar toch. Feyenoord lijkt wat creativiteit te missen.

Nu is het ook weer zo dat Slot vorig seizoen in de beginfase moest zoeken naar de juiste samenstelling. Toen moest er een heel nieuw elftal worden gebouwd, dat is nu niet het geval. Feyenoord heeft snel een goed resultaat nodig.

Dit is een lastige wedstrijd om te voorspellen. De kleine broer is groot geworden, misschien wel groot genoeg om in eigen huis te winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account