Nederland - Eredivisie 2023-2024

01-09-2023 20:00

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – NEC (01-09-2023)

  • Match header module: Sparta Rotterdam vs NEC 2023-09-01 20:00

Koploper Sparta Rotterdam ontvangt vrijdagavond in eigen huis NEC. Je leest het inderdaad goed, Sparta Rotterdam is de huidige koploper in de eredivisie.

Nu vertekent de stand wel een beetje. De ploegen die Europese play-offs moesten spelen (Ajax, PSV, Twente en AZ) hebben een wedstrijd minder afgewerkt. Maar Sparta staat er toch maar mooi, met zeven punten uit drie wedstrijden.

Wie dacht dat de Rotterdammers na het vertrek van Steijn ineen zouden zakken, hebben voorlopig ongelijk. En het is ook niet dat Sparta met sc Heerenveen, Feyenoord en in mindere mate PEC Zwolle makkelijke tegenstanders heeft gehad.

Bij NEC zal er toch wel een beetje opluchting zijn. Vorig weekend werd er in eigen huis met 3-0 gewonnen van RKC Waalwijk. Na nederlagen in de eerste twee wedstrijden was een zege meer dan welkom.

En misschien nog wel belangrijker, de overwinning was volledig verdiend en het spelbeeld best aardig. Hier kan trainer Rogier Meijer mee verder.

De metamorfose van Sparta

Het is eigenlijk ongelooflijk wat er in anderhalf seizoen bij Sparta is veranderd. Toen Maurice Steijn instapte, was de ploeg volgens velen al gedegradeerd. Op de laatste speeldag in 2022 werd het vege lijf gered.

En we weten allemaal hoe het vorig seizoen is gelopen. Dit seizoen lijkt voorlopig een kopie te worden. Het is smullen voor de supporters van Sparta. De sterkhouders van vorig seizoen zijn gebleven. En het zit ook niet tegen, want sc Heerenveen was afgelopen weekend in de beginfase de betere ploeg en kreeg diverse kansen.

Het wordt een interessante ontmoeting met NEC. Best kans dat NEC bevrijd is na de zege op RKC Waalwijk. Op papier is het helemaal geen verkeerde ploeg. En Sparta is dat al anderhalf seizoen niet meer.

De Rotterdammers zijn op Het Kasteel favoriet. Bij winst blijven de Spartanen nog minstens een week koploper. Wat een weelde.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account