Nederland - Eredivisie 2023-2024

08-10-2023 16:45

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – PSV (08-10-2023)

  • Match header module: Sparta Rotterdam vs PSV Eindhoven 2023-10-08 16:45

De achtste speelronde wordt afgesloten op het altijd sfeervolle Kasteel in Rotterdam. Sparta treft in eigen huis de trotse koploper PSV.

PSV is nog zonder puntverlies en heeft pas twee doelpunten tegen gekregen. Sparta is op papier de zwaarste tegenstander tot nu toe. De verrassing van vorig seizoen begon ook deze jaargang erg goed, maar de laatste weken zit de klad er een beetje in.

Afgelopen weekend werd er verloren van Excelsior. Dit zorgde wel voor een grappig feitje. De Rotterdamse clubs, (Feyenoord, Excelsior en Sparta) staan vierde, vijfde en zesde.

Als je PSV in de eredivisie ziet spelen, vraag je je af wat er zondag mis kan gaan. PSV is tot nu toe veel beter dan de tegenstanders die ze al troffen. Vorig weekend tegen FC Volendam had het net zo goed 10-1 kunnen zijn. De vele kansen werden alleen niet benut. Dat zal waarschijnlijk een incident zijn geweest.

PSV heeft met Luuk de Jong en in iets mindere mate Noa Lang en Johan Bakayoko drie aanvallers die geen moeite hebben met scoren.

Sparta heeft een resultaat nodig

Voor Sparta Rotterdam wordt het stiekem best een belangrijke wedstrijd. Als er van PSV wordt verloren, zakt Sparta af naar de middenmoot. Daar staat het allemaal dicht op elkaar en voor je het weet, sta je diep in het rechterrijtje en slaat de stress toe.

In Rotterdam-Noord willen ze graag bewijzen dat vorig seizoen geen uitschieter was. Een zege op PSV is dan ook meer dan welkom.

Dat is al meer dan 20 jaar geleden. Op 3 november 2001 werd het op het Kasteel 2-1 voor Sparta, dankzij doelpunten van Aron Winter en Danny Koevermans.

Gaat het eindelijk weer gebeuren? Normaal gezien niet, PSV speelt overtuigend en niets wijst erop dat ze van Sparta gaan verliezen. Gelukkig blijft het voetbal en is een stunt altijd mogelijk.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account