Nederland - Eredivisie 2023-2024

19-05-2024 14:30

Voorbeschouwing Vitesse – Ajax (19-05-2024)

  • Match header module: Vitesse vs AFC Ajax 2024-05-19 14:30

Vitesse en Ajax sluiten zondag een uiterst teleurstellend seizoen af. De thuisploeg degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie.

Ook zonder de 18 punten in mindering was dat gebeurd, wat genoeg zegt over het gebrek aan kwaliteit in Arnhem.

Ook in Amsterdam was er dit seizoen te weinig kwaliteit. Ajax stond zelfs kortstondig op de achttiende plaats. Uiteindelijk volgde herstel, maar verder dan de vijfde plaats komt de ploeg van John van ’t Schip niet. Dankzij de bekerwinst van Feyenoord is de vijfde plek goed voor de voorronde van de Europa League.

Het valt te prijzen dat Vitesse blijft strijden voor een resultaat. Sinds de degradatie is er al gewonnen van Fortuna Sittard en sc Heerenveen. Geen hoogvliegers, maar wel twee ploegen die stevig in de middenmoot staan.

Een tegenstander als Ajax motiveert altijd. Vitesse zal nog een keer alles geven om (enigszins) met opgeheven hoofd de eredivisie te kunnen verlaten.

Wat kan Ajax nog?

Ondanks dat vorig weekend Europees voetbal werd veiliggesteld, blijft het onrustig in Amsterdam. De winterse aankoop Jordan Henderson wil weg, ondanks een contract dat nog twee jaar loopt.

Je kunt je ook afvragen of spelers als Steven Bergwijn en Brian Brobbey nog een jaar in Amsterdam willen spelen. In de voetballerij kan alles, maar het ziet er niet naar uit dat het volgend seizoen heel veel beter zal gaan bij Ajax. Bovendien is nog altijd niet duidelijk wie de nieuwe trainer wordt.

Zondag kan het in Arnhem een alleraardigste wedstrijd worden. Het gaat in principe nergens om. Vitesse zal op en top gemotiveerd zijn. Als Ajax dat ook is, kan er best weleens een vreemde uitslag uit de bus rollen. Zoiets als 3-4 of 5-4.

Dit zijn geen makkelijke duels om te voorspellen, maar je kunt met een gedurfd gokje wel een mooie slag slaan.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account