Nederland - Eredivisie 2023-2024

07-04-2024 12:15

Voorbeschouwing Vitesse – NEC (07-04-2024)

  • Match header module: Vitesse vs NEC 2024-04-07 12:15

Dit wordt een van de meest beladen Gelderse derby’s uit de geschiedenis. NEC kan de eeuwige rivaal de nekslag toedienen.

Na de kansloze nederlaag in eigen huis tegen Sparta Rotterdam staat Vitesse op de rand van de afgrond. De opdracht is simpel. Er moet van NEC worden gewonnen, anders is het zo goed als zeker afgelopen.

Ook financieel hangt er veel van komende zondag af. Op dit gebied is het namelijk eveneens vijf voor twaalf. Degradatie zou desastreus zijn voor de ploeg die ooit een vaste waarde in de top vijf was.

Het is maar weer eens het bewijs dat het in de voetballerij snel kan gaan. Daar kunnen ze in Nijmegen over meepraten.

NEC speelde in 2021 nog in de Keuken Kampioen Divisie. In de nacompetitie promoveerde NEC verrassend, waarna het meteen weer een vaste waarde in de eredivisie werd. Na een elfde en een twaalfde plaats mikt NEC dit jaar hoger.

Europees voetbal

NEC mag serieus dromen van Europees voetbal. De play-offs voor Europees voetbal zijn al nagenoeg een zekerheid. Zelfs rechtstreekse plaatsing is nog niet uit het zicht.

NEC heeft twee troeven in handen. Allereerst is er de bekerfinale tegen Feyenoord. Mocht die verloren gaan, dan is de vijfde plaats voldoende voor directe plaatsing voor de voorrondes van de Conference League. Dat betekent dat NEC de kloof met Ajax nog moet dichten. Gezien de vorm van de Amsterdammers is dat geen onmogelijke opgave.

Maar eerst staat de Gelderse derby voor de deur. Voor Vitesse is het een voordeel dat in dit soort wedstrijden alles mogelijk is. Desondanks is NEC favoriet om de drie punten te pakken. Het is niet voor niks dat Vitesse op een degradatieplek staat.

Een overwinning van de Arnhemmers levert ongetwijfeld een mooi bedrag op. En Vitesse drie hele belangrijke punten.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account