Nederland - Eredivisie 2023-2024

27-10-2023 20:00

Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle (27-10-2023)

  • Match header module: Vitesse vs PEC Zwolle 2023-10-27 20:00

De wedstrijd tegen Feyenoord maakte nog maar eens duidelijk dat Vitesse er nog lang niet is.

Natuurlijk is Feyenoord niet de makkelijkste tegenstander, maar het was pijnlijk om te zien hoe weinig Vitesse in De Kuip klaarspeelde. Vitesse staat net boven de gevarenzone, maar in de wetenschap dat Ajax en FC Utrecht nog onder de Arnhemmers staan, is de paniek dichterbij dan ze zouden willen.

Vitesse gaat een moeizaam seizoen tegemoet. Voorin wordt er weinig gecreëerd. Het is nog een geluk dat Million Manhoef niet is vertrokken, anders was het helemaal problematisch geweest.

PEC Zwolle speelde vorig seizoen nog in de Keuken Kampioen Divisie, maar daar is weinig van te merken. Voorlopig staan de Zwollenaren op een keurige negende plaats en lijkt niets te wijzen op een nieuwe strijd tegen degradatie. Dat is uiteraard nog lang niet zeker.

Bij een nederlaag tegen Vitesse komen beide ploegen op hetzelfde puntentotaal uit. Bovendien mag niet vergeten worden dat PEC Zwolle vorig weekend tegen Excelsior de eerste zege sinds 2 september pakte.

Zorgen bij Vitesse

Op het veld zijn er zorgen voor Vitesse. Het ontbreekt aan vertrouwen, scorend vermogen en creativiteit. Vitesse heeft pas zes keer gescoord dit seizoen, dat zegt genoeg. Ook zijn er zorgen buiten het veld. Er hangt al lang een overname in de lucht, maar het is niet zeker of de KNVB hier toestemming voor gaat geven.

Bovendien hoor je in de media allerlei twijfels over de Amerikaan Coley Parry, die met zijn investeringsgroep Vitesse wil kopen. Het kan niet anders dan dat deze berichten zijn weerslag op de selectie hebben.

Toch is Vitesse verre van kansloos tegen PEC Zwolle. Om te beginnen speelt Vitesse thuis, en PEC Zwolle is van een andere orde dan Feyenoord.

Er zal vrijdag de nodige druk op staan. Vanwege de plek op de ranglijst, maar ook omdat voor Vitesse de komende weken cruciaal zijn.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account