Nederland - Eredivisie 2023-2024

19-08-2023 18:45

Voorbeschouwing Vitesse – PSV (19-08-2023)

  • Match header module: Vitesse vs PSV Eindhoven 2023-08-19 18:45

PSV is uitstekend aan het seizoen begonnen. De Johan Cruijff Schaal werd gepakt, Europees was de start prima en de eerste competitiewedstrijd leverde een zege op.

Het programma is meteen overvol. Na de return tegen Sturm Graz wacht namelijk de op papier lastige uitwedstrijd tegen Vitesse. Dat papier is trouwens wel wat ouder geworden. Vitesse is immers al jaren niet meer de gevaarlijke ploeg die het ooit was.

De Arnhemmers begonnen het seizoen wel met een overwinning, al kun je je afvragen of de uitkomst hetzelfde was geweest als Volendam niet lange tijd met een man minder had gespeeld.

Op voorhand is PSV dan ook de grote favoriet om de drie punten mee naar Eindhoven te nemen. Bij PSV is het uitkijken naar de acties van Noa Lang. De international is sterk aan het seizoen begonnen en heeft nog weinig rare fratsen laten zien. Sterker nog, het zijn vooral beslissende acties.

Blijft Manhoef bij Vitesse?

Bij Vitesse is het vooral kijken naar Million Manhoef. AZ heeft interesse in de smaakmaker van vorig seizoen. Het lijkt lastig te gaan worden om hem te behouden. De andere smaken hebben zich nog niet bewezen.

Manhoef zal dan ook zeker gemist worden, mocht hij vertrekken. Voor Vitesse kan het ook goed uitpakken. De kas wordt door een transfer lekker gespekt, waardoor er versterkingen kunnen worden gehaald. Dat die versterkingen nodig zijn, weet iedereen in Arnhem. Anders zal er net als vorig seizoen tegen degradatie worden gestreden.

Bij Vitesse zijn er aardig wat met een verleden bij PSV. De matchwinner tegen FC Volendam, Marco van Ginkel, is een van hen. Maar de meest bekende is Philip Cocu. Hij beleefde grote successen bij PSV, als spelers en als trainer. Hij zal maar wat graag van zijn oude club winnen.

Hoe groot die kans is? Niet echt groot, maar het blijft voetbal.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account