Nederland - Eredivisie 2023-2024

11-11-2023 21:00

Voorbeschouwing Vitesse – sc Heerenveen (11-11-2023)

  • Match header module: Vitesse vs sc Heerenveen 2023-11-11 21:00

Vitesse is sinds afgelopen weekend de nummer laatst in de eredivisie. Je kunt niet zeggen dat het onterecht is. Het is gewoon niet goed wat Vitesse laat zien.

Tegen Go Ahead Eagles was het in de vorige speelronde weer huilen met de pet op. Goed, Go Ahead draait prima, maar Vitesse was volstrekt kansloos. Scoren is moeilijk en er worden makkelijk tegendoelpunten geslikt. Als dit zo doorgaat, speelt Vitesse volgend seizoen vaak op vrijdagavond.

Ook sc Heerenveen is bezig aan een matig seizoen. Er is pas drie keer gewonnen, waardoor de Friezen in het rechterrijtje staan.

Op papier is Vitesse – sc Heerenveen een wedstrijd waar je eens goed voor gaat zitten, een duel tussen twee subtoppers die altijd voor Europees voetbal spelen. Dit keer zijn de belangen anders, vooral voor Vitesse.

De vier resterende wedstrijden voor de winterstop zijn cruciaal voor Philip Cocu en zijn mannen. Als ook die duels worden verloren, is het volop crisis.

Ook sc Heerenveen moet winnen

Heerenveen staat er iets minder beroerd voor, maar niet heel veel beter. Voor Heerenveen is het simpel, er moet van Vitesse worden gewonnen. Dan kan Heerenveen met een gerust hart richting de winterstop.

Op PSV-uit na is het programma best te doen, met thuiswedstrijden tegen FC Volendam, Almere City FC en Fortuna Sittard. De optimistische Heerenveen-supporter kan de blik omhoog richten. Een voorwaarde is dus wel dat er van Vitesse wordt gewonnen.

Gezien de laatste weken is sc Heerenveen favoriet om inderdaad de zege te pakken. Bij Vitesse loopt het niet, op geen enkel vlak. De enigen die zich nog een beetje aan de malaise onttrekken, zijn Marco van Ginkel en Million Manhoef.

Maar om resultaten te boeken, heb je meer spelers nodig. Pas in de winterstop kunnen er versterkingen worden gehaald, hoewel dat met de financiële positie van Vitesse niet gaat meevallen. Tot die tijd is het overleven.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account