Ajax – CF Getafe

Voorbeschouwing Ajax – CF Getafe (27-02-2020)

Heel Amsterdam had er donderdagavond flink de pest over in. Daar viel wel wat voor te zeggen want het was allemaal niet zo leuk wat er in Spanje gebeurde met Ajax. Laten we vooropstellen dat Ajax niet goed speelde.

De Amsterdammers waren slordig met het balbezit, voetbalden in een traag tempo en liet zich, bovendien, meeslepen in emoties. Dat laatste was misschien nog begrijpelijk, want de Spanjaarden bleken nog erger dan verwacht. Het zuigen, acteren en etteren ging telkens door.

Babel toonde zich overigens een geduchte concurrent voor de Oscarnominaties toen hij een zeikerige Spaanse voetballer imiteerde. Maar goed: Ajax moet ook zeker de hand in eigen boezem steken.

Getafe heeft een elftal dat helemaal niet slecht is, maar weet dat het tegen goede voetballers tekort zal komen. En dus worden er andere manieren bedacht om overwinningen te behalen. In de slotfase werd het nog 2-0 waardoor Ajax in Amsterdam aan een kansloze missie lijkt te moeten beginnen.

Immers, één tegengoal goedmaken is mogelijk. Twee is een lastigere opgave. We moeten nog zien of het elftal van Ten Hag in Amsterdam wel de vleugels krijgt om een wonder te verrichten.

Als Ajax snel scoort en gaat swingen kan het een mooie avond worden voor de Amsterdamse fans. Maar het wordt lastig. Wij denken dat het gelijkspel wordt.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares