Voorbeschouwing Astana – AZ (07-11-2019)

Astana – AZ

In de thuiswedstrijd had AZ geen kind aan Astana. De Alkmaarders scoorden maar liefst zes keer. Teun Koopmeiners was twee keer trefzeker vanaf de penaltystip, terwijl Myron Boadu, Calvin Stengs, Yukinari Sugawara en Oussama Idrissi de rest van de doelpunten productie voor hun rekening namen.

Ook in Europa laten de jonge talenten uit Alkmaar zien hun mannetje te staan. Niet voor niets staat AZ op de tweede plaats in groep L en hoeft het alleen Manchester United voor zich te dulden.

Tegenstander Astana is puntloos en nu al bijna kansloos om te overwinteren in de Europa League. Dat weten ze zelf ook, dus zal men proberen de schade beperkt te houden en iedereen achter de bal zetten. Het wordt voor AZ lastig om daar op vreemde bodem doorheen te breken en dus bestaat de kans op een vervelende wedstrijd. AZ kan het beste genoegen nemen met een kleine overwinning en proberen al die talenten heelhuis uit de strijd te laten komen.

Het zou gek zijn als Astana de wedstrijd wint. AZ heeft laten zien over veel meer kwaliteit te beschikken.

Daarom voorspellen wij een overwinning voor de Nederlandse voetballers en denken wij aan minstens twee doelpunten verschil.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares