Voorbeschouwing AZ – Astana (24-10-2019)

AZ – Astana

AZ moet na de competitiewedstrijd tegen Heerenveen weer op de Europese velden in actie komen. In Alkmaar heerst er positiviteit en dat is begrijpelijk. AZ doet het gewoonweg uitstekend en heeft een aantal jonge spelers die inmiddels op bij de KNVB in beeld zijn als potentiële spelers voor het grote Oranje.

In Jong Oranje hebben zij hun waarde al bewezen. Die ervaring is alleen maar mooi, zeker als AZ dit seizoen verder wil komen in Europa. En ook die ambitie zal er zijn bij de ploeg van Arne Slot.

Met Astana treft AZ de huidige nummer drie van de competitie van Kazachstan. Met Marin Tomasov heeft de ploeg een vrij makkelijk scorende speler in huis. Het is voor de Alkmaarders zaak attent te zijn op zijn loopacties. Verder is Astana natuurlijk voor veel Nederlanders een onbekende ploeg. Maar dat wil niet zeggen dat er makkelijk gedacht moet worden over deze ploeg. Want juist die onbekende ploegen kunnen soms verrassend goed uit de hoek komen.

AZ speelt thuis en mag ook in Den Haag de steun van de eigen, enthousiaste, aanhang verwachten. Het kan dus een leuke voetbalavond worden.

Wij denken dat Boadu gaat scoren en AZ met de winst aan het langste eind trekt.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares