AZ – LASK Linz

Voorbeschouwing AZ – LASK Linz (20-02-2020)

Wat is er aan de hand met AZ? Het elftal van Arne Slot deed het voor de winterstop zo goed, speelde leuk en verzorgd voetbal en reeg de overwinningen aaneen. Na de winterstop gaat alles moeizaam en de nederlaag tegen FC Twente van afgelopen weekend kun je gerust een dieptepunt noemen.

AZ streed mee om de eerste plaatsen in de eredivisie, maar moet die droom wellicht loslaten. Ook in de beker kregen de Alkmaarders een dreun te verwerken na de uitschakeling door NAC Breda. Kortom: AZ kan zich volop richten op de Europese strijd: te beginnen donderdagavond als LASK op bezoek komt in de kaasstad.

LASK zat in de groepsfase van de Europa League bij PSV in de poule en heeft laten zien uitstekend te kunnen voetballen. Al kan het ook iets zeggen over de kwaliteiten van PSV. Maar goed: LASK uit Linz is niet de meest bekende club uit Europa, maar de Linzer-Athtletik-Sport-Klub kent een rijke historie vanaf de oprichting in 1908. In het Gugl Stadion speelde LASK een aantal befaamde wedstrijden.

Sinds 2016 speelt de club in de TGW Arena in het naburige Pasching. In dit stadion kunnen iets meer dan 6000 toeschouwers en die zien dat LASK gewoon de koploper van Oostenrijk is, al hijgt Reb Bull in de nek van LASK.

In goeden doen kan AZ winnen van LASK, maar de vorm is bij de Alkmaarders ver te zoeken. Daarom voorspellen wij een kleine nederlaag en moet AZ in Oostenrijk echt aan de bak.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares