Voorbeschouwing AZ – Manchester United (03-10-2019)

AZ – Manchester United

AZ heeft, in de generale voor de wedstrijd tegen Manchester United, een uitstekende overwinning geboekt op Heracles. In Den Haag werd het 2-0 door goals in de tweede helft van Teun Koopmeiners en Calvin Stengs.

AZ speelde vooral voor de rust uitstekend, maar stuitte lange tijd op de uitblinkende doelman Janis Blaswich van de bezoekers uit Almelo. Wat het allemaal zegt? Helemaal niets! Al zal het in Nederland makkelijker zijn om te spelen tegen een club als ‘United’ dan op het heilige gras van de Mancunians.

Want dat gras mag je toch wel heilig gaan noemen. Ondanks het feit dat de resultaten de laatste jaren minder goed zijn, is en blijft Manchester United natuurlijk een absolute topclub. Denk eens aan al die grote voetballers die op Old Trafford gespeeld hebben. Er is ooit een biografie over de club verschenen. Dat is volkomen terecht.

De historie van deze mooie club leest als een spannend verhaal. En nu moeten er hoofdstukken bijkomen. Bij voorkeur hoofdstukken die doordrenkt zijn van successen en prijzen. De laatste prijs die door United gewonnen werd was de Europa League. Ze gaan in Manchester graag op herhaling.

En moeten dan ondermeer langs AZ. En daar kan onderschatting een rol spelen. Wij denken dat het leuke AZ in eigen huis stunt en gokken op een gelijkspel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares