Voorbeschouwing AZ – Partizan (28-11-2019)

AZ – Partizan

AZ neemt het donderdagavond in het ADO Den Haag-stadion op tegen Partizan Belgrado. De Alkmaarders zagen vorige week Stengs en Boadu debuteren in Oranje.

Dat zal naar meer internationaal voetbal smaken en dus wil AZ graag overwinteren. Dat kan, maar dan is winst tegen Partizan welkom. De vorige wedstrijd, in Belgrado, eindigde in gelijkspel. In eigen land hoopt AZ op een beter resultaat.

In de nationale eredivisie gaat het in elk geval uitstekend met AZ. De ploeg van Arne Slot staat er goed voor en dwingt veel respect af bij tegenstanders en liefhebbers van fris en aanvallend voetbal. Maar, dat weet ook Partizan en een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Voor Partizan geldt dat de ploeg op de vierde plaats in de Servische Superliga staat. Voor wat het waard is, want de Servische competitie is natuurlijk niet de meest bekende of kwalitatief sterke competitie van Europa.

Wij denken dat Boadu gaat scoren en AZ met de winst aan het langste eind trekt. Daarom verwachten wij een Nederlandse overwinning in Den Haag. We denken dat Stengs en Boadu hun ervaringen van het Nederlands elftal meenemen en de rest van hun team gaan inspireren om tot grote hoogten te komen. Eén ding is zeker: wie van voetbal houdt gaat er donderdag goed voor zitten!

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares