Voorbeschouwing Feyenoord – Rangers (28-11-2019)

AZ – Partizan

Feyenoord is bezig aan een teleurstellend seizoen in de vaderlandse competitie. Dan is het dus extra lekker om een paar leuke duels in de Europa League te kunnen spelen. Daar zijn de resultaten wisselend.

Maar als het dan eens mee zit, staat De Kuip op zijn kop. De ploeg van Dick Advocaat snakt naar een succesje, al is het maar voor het zelfvertrouwen, maar tegen Rangers lijkt dat een lastige opgave te worden.

De Schotten zijn natuurlijk een club met een rijke historie en willen ook hoge ogen gooien in Europees verband. Glasgow kent twee grootmachten met Rangers en Celtic. De wedstrijden tussen deze twee ploegen zijn ware oorlogen. Tegen Feyenoord zal dat uiteraard anders zijn. Diverse voetballers speelden voor beide clubs.

De meest bekende naam is natuurlijk die van Giovanni van Bronckhorst. Maar ook Bert Konterman en Michael Mols waren in dienst van zowel Feyenoord als Rangers. Feyenoord-trainer Dick Advocaat was ooit als succesvol manager van Rangers werkzaam in Glasgow. Het zijn zaken die er niet toe doen als de bal gaat rollen donderdagavond. Dan telt er maar één ding: winst!

Maar wie die winst gaat pakken is nog niet duidelijk. Wij denken dat Rangers de beste papieren heeft, maar Dick Advocaat kan wellicht iets uit de hoge hoed toveren.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares