Voorbeschouwing Feyenoord – Young Boys (07-11-2019)

Feyenoord – Young Boys

Bij Feyenoord is de laatste weken heel veel gebeurd. Na de smadelijke nederlaag tegen Ajax in de Johan Cruijff besloot Jaap Stam na een hete ontmoeting met boze fans De Kuip te verlaten.

Enkele dagen later werd Dick Advocaat als trouble-shooter gepresenteerd en was er grote opluchting toen de Rotterdammers van VVV-Venlo wonnen. Komende week willen de Rotterdammers in eigen huis weer een succesje boeken door het Zwitserse Young Boys te verslaan.

Eerder lukte dat niet. Door doelpunten van Roger Assalé en Jean-Pierre Nsame waren de Young Boys uiteindelijk de winnende ploeg. Dat beide doelpunten voortkwamen uit een strafschop zegt iets over de verdedigende onmacht die Feyenoord al enkele weken parten speelt. Maar wellicht gaan de omzettingen van Dick Advocaat het probleem in de defensie oplossen.

Eén ding is zeker: een overwinning op Young Boys zou voor Feyenoord de volgende opsteker zijn. Bovendien zou Advocaat alle critici (die hem eerder niet als trainer wilden) de mond snoeren. De wedstrijd van donderdag kunnen we dus zien als iets groters dan een pot voetbal op drie punten in een kleine competitie die een Europa League-groepsduel is.

Een kolkende Kuip blijft magisch en wellicht kan het dan zomaar gebeuren dat Dick Advocaat weet te stunten.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares