Getafe CF – Ajax

Voorbeschouwing Getafe CF – Ajax (20-02-2020)

Na de uitschakeling in de Champions League, moet Ajax het deze week in de Europa League opnemen tegen het Spaanse Getafe CF. Deze club is natuurlijk niet zo groot en bekend als Real Madrid of FC Barcelona, maar mag niet worden onderschat.

Getafe verloor afgelopen weekend weliswaar van Barça, maar het werd ‘maar’ 2-1. De club staat momenteel niet voor niets op de derde plaats in de Spaanse La Liga. Oppassen geblazen dus!

Zeker omdat Ajax het moet stellen zonder een aantal belangrijke spelers. Natuurlijk Blind en Ziyech zijn weer terug in de selectie van Erik ten Hag, maar de Amsterdammers moeten Veltman, Neres en Onana missen. Laatstgenoemde lijkt een flinke aderlating. Zeker omdat zijn beoogde vervanger in de wedstrijd van Jong Ajax opzichtig blunderde tegen de beloften van FC Utrecht.

Deze Bruno Varela staat dus niet al te lekker op bij de fans van Ajax. Maar Ajax zal deze ronde willen overleven. De Amsterdammers weten hoe lekker het is om ver te komen in Europa. Enkele jaren geleden werd zelfs de finale van de Europa League behaald. Daarin was Manchester United uiteindelijk te sterk, maar om weer zo ver te komen moeten de Amsterdammers een goed resultaat neerzetten in Spanje.

Wij denken dat Ajax in Spanje een gelijkspel gaat behalen en het in de eigen Johan Cruijff Arena af gaat maken: 1-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares