LASK Linz – AZ

Voorbeschouwing LASK Linz – AZ (27-02-2020)

AZ gaat na de competiewinst op PEC Zwolle naar Oostenrijk voor de return van het Europa League treffen met LASK. Afgelopen donderdag speelden de Alkmaarders met 1-1 gelijk tegen LASK, maar dat was meer geluk dan wijsheid, voor de Oostenrijkers.

Want de wedstrijd was nog geen minuut bezig toen AZ al drie honder procent kansen op de openingstreffer had gehad. Dat de bal niet over de lijn ging mag een wonder heten. En dan zul je het net zien: LASK scoorde wel. Na 26 minuten spelen was het Marko Raguž die de 0-1 netjes binnenschoot, al was dat wel tegen de verhoudingen in.

In de tweede helft tikte de klok in het nadeel van AZ, maar was de terecht gegeven strafschop een koud kunstje voor Teun Koopmeiners. De AZ-aanvoerder mogen we zo langzamerhand een specialist noemen.

Door zijn goal heeft AZ nog alle kansen om de volgende ronde van de Europa League te behalen. Eén treffer is genoeg, maar dan moet ‘ie wel vallen. En het liefst snel in de wedstrijd om LASK alle dromen te ontnemen, want ondanks de nederlaag hebben de Oostenrijkers laten zien ook uitstekend te kunnen voetballen.

Wij verwachten dat AZ een moeilijke avond tegemoet gaat in Oostenrijk, maar wel zal winnen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares