Voorbeschouwing LASK Linz – PSV (07-11-2019)

LASK Linz – PSV

LASK, de huidige nummer twee van Oostenrijk, ontvangt donderdagavond PSV. In Eindhoven werd het vorige keer gelijk. En omdat beide ploegen niet wisten te scoren konden we de brilstand noteren na afloop van de wedstrijd.

LASK zal dit keer op jacht gaan naar drie punten in de hoop de tweede plaats in Groep D van de Europa League te behalen. Dan moet het winnen van PSV terwijl concurrent Sporting Portugal moet verliezen van Rosenborg.

Het voordeel van een jagend LASK is dat er voor PSV mogelijk ruimte komt om tot een aanval te komen. Want laten we eerlijk zijn: LASK is geen topploeg. Maar is PSV dat dan wel? Wie naar de resulaten van afgelopen weken kijkt, zal het zich afvragen. Er werd verloren van FC Utrecht en AZ, terwijl er op het nippertje een punt werd gepakt tegen laagvlieger Sparta. Kortom: met de vorm van PSV zit het niet zo snor.

Dat is niet erg, maar om de beleidsbepalers tevreden te houden moet Van Bommel wel in Europa de winterstop overleven, want zoals het er nu naar uitziet zit er, op de KNVB-beker na, meer niet meer in voor de Brabantse topclub.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares