Voorbeschouwing Manchester United – AZ (12-12-2019)

Manchester United – AZ

Op Old Trafford voetballen is voor veel jongens een droom. Voor de, veelal jonge, spelers komt die droom komende week uit als AZ het in de Europa League op zal nemen tegen topclub Manchester United.

De rode zijde van Manchester is wel gewend aan Europese successen, want het zal niet vaak voorgekomen zijn dat ‘United’ geen Europees voetbal speelde in de afgelopen dertig jaar. Natuurlijk kent iedereen het verhaal van de legendarische Matt Busby en zijn ‘babes’ met George Best als Zonnekoning en de wederopstanding na de vliegramp in München. Dat is lang geleden. Momenteel is Manchester United in eigen land niet meer zo dominant als het zou willen zijn, hoewel er afgelopen weekend werd gewonnen van rivaal Manchester City.

Voor AZ geldt dat de Alkmaarders officieus worden erkend als de beste club buiten de top twee van Nederland. Afgelopen weekend won AZ met 3-0 van PEC Zwolle en niemand vindt dat gek, want AZ loopt gewoon over van kwaliteit.

We zeiden het al even. Veelal jonge spelers dragen het rode shirt en doen dat alleraardigst, want dit AZ hoeft voor niemand bang te zijn. En misschien ook niet voor Manchester United, al is winnen tegen een club met zo’n status natuurlijk een moeilijk verhaal.

Wij denken dat AZ uiterst tevreden zal zijn met een punt. En dat zullen wij ook zijn.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares