Voorbeschouwing Partizan Belgrado – AZ (19-09-2019)

Partizan Belgrado – AZ

Partizan is de komende tegenstander van AZ in de Europa League. Dat betekent dat AZ naar de fraaie stad Belgrado mag afreizen in een poging om de groepsfase van het Europese toernooi te overleven.

Partizan is weliswaar een aardige naam, maar bij de meesten zal er niet meteen een lampje gaan branden als het gaat over inhoudelijke vragen. De ploeg won zaterdagavond in de competitie van Proleter Novi Sad met 0-3 staat op de vijfde plaats in de Servische Super Liga die, net als de eredivisie, een wedstrijd of zes op weg is.

In die zes wedstrijden heeft AZ overigens laten zien over een leuk elftal te beschikken. Zaterdagavond moest Sparta er aan geloven. Maar liefst 5-1 werd het. Idrissi (2x), Boadu (2x) en Koopmeiners waren de mannen die de vijf Alkmaarder goals maakten. Daarmee heb je meteen een aantal grote talenten genoemd. Dan is er ook nog Calvin Stengs.

AZ heeft op papier dus een elftal waarmee het de elite in eigen land kan uitdagen. Of dat ook in Europese regionen lukt is natuurlijk afwachten. Eén ding is zeker: jonge talenten worden van deze ervaringen alleen maar sterker.

Een voorspelling is lastig. Daarvoor is Partizan te onbekend. Wel is het vaak lastig spelen in landen als Servië. Daar staat tegenover dat AZ over een prima elftal beschikt. Wij denken dan ook aan een gelijkspel in Belgrado.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares