Voorbeschouwing Porto – Feyenoord (12-12-2019)

Porto – Feyenoord

Porto, de huidige nummer twee van de competitie in eigen land, ontvangt donderdagavond Feyenoord in een wedstrijd om de Europa League. Natuurlijk zijn de Portugezen de grote favoriet.

Deze topclub heeft al meerdere Europese successen op zijn naam staan, maar is ook gewaarschuwd want in Rotterdam werd het 2-0 in het voordeel van Feyenoord. Het was één van de weinige hoogtepunten van Feyenoord in dit seizoen, want het gaat nog steeds moeizaam met de ploeg van Dick Advocaat. Tegen Vitesse werd het zondagmiddag 0-0 al moet gezegd worden dat er meer in zat voor Feyenoord.

De Rotterdamse aanhang snakt naar succes, maar de kans dat in Europees verband gaat gebeuren is niet zo groot. En als je dat opschrijft, denk je toch terug aan het jaar 2002. Nog altijd is Feyenoord de laatste Nederlandse club die een Europese prijs wist te veroveren. Met spelers als Paul Bosvelt en Pierre van Hooijdonk werd de UEFA Cup gewonnen en laat die UEFA Cup nu net de voorloper zijn van de Europa League.

Maar eerlijk is eerlijk: het Feyenoord van 2002 had wel veel meer ‘smoel’ dan wat er nu staat. Er zit weinig herkenbaarheid of karakter in de ploeg.

Dus wij voorspellen een nederlaag in Porto.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares