PSV – Rosenborg BK

Voorbeschouwing PSV – Rosenborg BK (12-12-2019)

PSV speelt aanstaande donderdag thuis tegen Rosenborg BK. Het verhaal van PSV is bekend. De Eindhovenaren zijn bezig aan een teleurstellend seizoen in de eredivisie, hoewel het elftal van Mark van Bommel afgelopen weekend overtuigend won van Fortuna Sittard.

Het liep weer een beetje bij PSV dat lijkt op te krabbelen en weg wil uit de hoek waar de klappen vallen. Misschien is een Europese wedstrijd winnend afsluiten heel goed om wat zelfvertrouwen op te doen voor de rest van het seizoen.

Want in Noorwegen had PSV weinig moeite met Rosenborg. 1-4 werd het toen. Donyell Malen scoorde twee keer, maar hij lijkt zoekende naar zijn topvorm van destijds. Dat is natuurlijk niet erg voor een jonge speler, maar het komt wel verdomd slecht uit. Gelukkig voor hem, en het Nederlandse voetbal, wist Malen zaterdag tegen Fortuna wel te scoren. Wellicht tankt hij daardoor ook zelfvertrouwen.

Over Rosenborg weten we vooral dat Meling destijds een eigen doelpunt maakte tegen PSV. De Noorse ploeg staat op de derde plek in de Noorse Eliteserien en won de laatste competitiewedstrijd van Ranheim TF, maar dat is al ruim een week geleden.

We weten dus niet veel van Rosenborg BK dat natuurlijk geen Europese grootmacht is. Wij denken, mede vanwege de uitwedstrijd, dat PSV wint met minstens twee goals verschil.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares