Voorbeschouwing PSV – Sporting Portugal (19-09-2019)

PSV – Sporting Portugal

PSV is met een nieuwe ster in de gelederen klaar voor de Europa League. De Eindhovenaren willen graag hoge ogen gooien in de Europese strijd en hebben met Mark van Bommel een coach die weet hoe je zoiets aan moet pakken.

Donyell Malen, hij scoorde afgelopen weekend vijf keer(!), is aan het uitgroeien tot een vedette in Eindhoven en liet het ook al zien in Oranje. Nu volgt er een nieuwe uitdaging: de Europa League. Daar zal het vermoedelijk niet bij blijven in de toekomst. Voor deze jongen wacht een nog groter podium: de Champions League. PSV wil de groepsfase doorkomen en zal er alles aan doen om dat doel te behalen.

Dat geldt ook voor Sporting Portugal. De club uit Lissabon staat op de zesde plek in de Portugese competitie en kende de nodige Nederlandse inbreng in het nabije verleden. Mensen als Ricky van Wolfswinkel en Bas Dost maakten indruk bij Sporting.

Sporting Portugal lukt het alleen niet om door te stoten naar de top zoals het FC Porto wel een aantal keren is gelukt. Over de ambitie van Sporting hebben we het gehad. En nu moet men het op het veld van het Philips Stadion bewijzen.

PSV is in eigen huis licht favoriet. Wij noteren een Eindhovens feestje en minstens één doelpunt van Malen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares