Voorbeschouwing Rangers – Feyenoord (19-09-2019)

Rangers – Feyenoord

Er was een periode, zo rond de eeuwwisseling, dat er in Glasgow bij de Rangers een ware Nederlandse enclave actief was. Spelers als Ronald de Boer, Arthur Numan, Giovanni van Bronckhorst, Bert Konterman en Michael Mols droegen het blauw van Ibrox vol trots.

Met die laatste drie zijn meteen drie mannen genoemd die ook het shirt van Feyenoord ooit droegen. Jarenlang ging de titelstrijd in Schotland jaarlijks tussen twee rivalen: Rangers en Celtic. Toen Rangers in financiële problemen raakte, moest men weer opnieuw beginnen. Dat is aardig gelukt. Rangers is nagenoeg terug op niveau en ontvangt donderdag Feyenoord in de strijd om de Europa League.

Dat Feyenoord was ook ooit veel groter dan nu. Europese successen hoorden er bij, meedoen om het kampioenschap van Nederland was de normaalste zaak van de wereld. Alleen als het gaat om het aantal toeschouwers is Feyenoord nu nog een absolute topclub.

Maar bij de Rotterdammers kan er altijd onverwachts iets moois ontstaan. Vergeet niet dat de laatste club die een Europese prijs won nog altijd Feyenoord is. Want in 2002 wonnen de Rotterdammers de UEFA cup, de voorloper van… juist: de Europa League.

Rangers is weliswaar een topclub, het speelt “maar” in de Schotse competitie. Maar Feyenoord is niet in grootse doen. Wij noteren dan ook met enige spijt een Rotterdamse nederlaag in Glasgow.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares