Sevilla – Inter

Voorbeschouwing Sevilla – Inter (21-08-2020)

Luuk de Jong was bij Sevilla met de 2-1 de matchwinner in de eerste halve finale van de Europa League. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik klaar sta als ik nodig ben", zei de 29-jarige spits na afloop.

In Keulen moest Sevilla Manchester United verslaan om zich finalist te mogen noemen. Dat is, ondanks een flink aantal goede kansen voor de Engelsen, dus gelukt: Sevilla heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa League, het toernooi dat de club uit Spanje in 2014, 2015 en 2016 al won.

Anno 2020 moet Sevilla het in de finale opnemen tegen Internazionale. De Italianen bereikten de finale door een ruime overwinning op Sjachtar Donetsk.

Inter was oppermachtig en had dat vooral te danken aan de ijzersterke verdediging, In die verdediging speelt Stefan de Vrij een essentiële rol. Met hem is de tweede Nederlander in de Europa League Finale 2020 genoemd. Het is knap wat De Vrij in Italië laat zien en dat lijkt in Nederland wel eens te worden onderschat.

Inter gaf Sjachtar weliswaar zo nu en dan meer balbezit, maar ging zelf doeltreffender om met de bal, waardoor het maar liefst 5-0 werd in de halve finale. Wij denken niet dat Inter dat ook tegen Sevilla kan opbrengen in de finale. Sevilla lijkt ons daarvoor een tikje te slim en ervaren.

Wordt het De Jong of De Vrij? Wij verwachten een Spaanse overwinning.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares