Voorbeschouwing Young Boys – Feyenoord (24-10-2019)

Young Boys – Feyenoord

Feyenoord is gewaarschuwd als het in Zwiterland aan moet treden tegen Young Boys. In de laatste Europese wedstrijd wonnen de Zwitsers namelijk in eigen huis van Glasgow Rangers. Daardoor is Young Boys medekoploper in groep G van de Europa League.

Die andere koploper is, wellicht verrassend, Feyenoord. De Rotterdammers zijn ontzettend wisselvallig. Waar de ene week De Kuip op zijn kop staat vanwege een sprankelende zege op FC Twente, wordt er daarna in stilte gekeken naar een kwakkelend elftal dat verliest van Fortuna Sittard. Maar wie dan kijkt naar het resultaat tegen FC Porto snapt er niets meer van: die wedstrijd won Feyenoord dan weer op knappe wijze.

Feyenoord heeft op zich geen onaardig elftal, al is verdediger Botteghin echt aan vervanging toe. Een nieuwe held lijkt nu op te staan in de persoon van Marcos Senesi, al is het de vraag nog of hij het op langere termijn waar kan maken in Rotterdam-Zuid.

Tegen Young Boys heeft Feyenoord best een kans, maar dan moet het de boel achterin dicht proberen te houden. Wie de Zwitsers dan met snelheid aan de zijkanten kan bestrijden, heeft de zwakke plek van het elftal gevonden.

En wij denken dat Feyenoord daar met Berghuis toe in staat moet zijn en daarom minstens een punt pakt in Zwitserland.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares