Voorbeschouwing Ajax – AS Roma (08-04-2021)

Ajax kende een moeizame generale repetitie voor de kwartfinale van de Europa League waarin de Amsterdammers het moeten opnemen tegen AS Roma.

In Heerenveen werd met 2-1 gewonnen dankzij doelpunten van Dusan Tadic (penalty) en Sebastien Haller. Die laatste zal er tegen Roma niet bij zijn om de welbekende redenen. Tegen Heerenveen ontbrak ook Maarten Stekelenburg in het doel van Ajax. Hij speelt vermoedelijk wel tegen Roma.

Een leuk detail is daarbij dat Stekelenburg in het verleden onder contract stond bij de Italiaanse ploeg. Roma staat op een ietwat teleurstellende zevende plaats in de Serie A. Er werd zaterdagavond gelijkgespeeld tegen Sassuolo en een week eerder verloren van Napoli.

De Italianen beschikken over een sterke verdediging en een aantal snelle aanvallers die het vizier altijd scherpgesteld klaar hebben. Ajax moet een goed resultaat halen om een mooie uitgangspositie in Rome neer te zetten.

Donderdagavond om 21:00 uur is de aftrap en dan moet Ajax alles op alles zetten en in topvorm zijn om die goede uitgangspositie te veroveren.

Erik ten Hag zal zijn elftal optimaal voorbereiden en weet dat hij met Brian Brobbey een speler op de bank heeft die weliswaar niet populair is bij de aanhang, maar wel heeft bewezen een uitstekende pinch-hitter te zijn voor als het even mis dreigt te gaan.

Wij voorspellen een kleine overwinning voor Ajax.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account