Voorbeschouwing Ajax – OSC Lille (25-02-2021)

Ajax was in Noord-Frankrijk heer en meester tegen de koploper van de Franse competitie. De Amsterdammers waren veel sterker dan Lille en wonnen dan ook terecht.

Gemakkelijk ging dat niet, want een fout van Tagliafico leidde een tegentreffer in. En dat net nadat Ajax de grootste kans van de wedstrijd gemist had. Een hard schot op de lat deed iedere Amsterdammer de moed in de schoenen zakken.

Deprimerende gevoelens kwamen echter op bij de tegentreffer want doelman Maarten Stekelenburg zag er niet geheel vlekkeloos uit. Maar de ploeg van Erik ten Hag richtte zich professioneel op en kreeg daarbij hulp. Een dubieus gegeven strafschop werd door Dusan Tadic onberispelijk ingeschoten.

Daarmee dacht heel Nederland aan een goed uitgangspunt voor de return. Maar toen kwam uitgerekend Brian Brobbey die zijn kans rustig en knap afrondde. Brobbey, eerder nog in het nieuws vanwege het niet verlengen van zijn contract, zorgde daarmee voor een nóg gunstiger uitgangspunt voor Ajax als Lille naar Amsterdam komt deze week.

Maar juist het goede spel en de terecht overwinning is een gevaar voor Ajax. De Amsterdammers moeten waken voor onderschatting, want Lille is en blijft een uitstekende ploeg.

Kortom: scherp blijven is het devies! Dan haalt Ajax de volgende ronde.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account