Voorbeschouwing Ajax – Young Boys (11-03-2021)

Ajax won over twee wedstrijden overtuigend van Lille. Met name de wedstrijd in Noord-Frankrijk maakte indruk. Zelfs de Franse kranten schreven lovend over het spel van het elftal van Erik ten Hag en Daley Blind was oppermachtig.

In de eigen Johan Cruijff Arena ging het allemaal iets moeizamer, maar uiteindelijk zijn de Amsterdammers redelijk probleemloos doorgedrongen tot de volgende ronde van de Europa League.

In die volgende rond is het Zwitserse Young Boys de volgende tegenstander. Die ploeg werd in Groep A van de Europa League tweede in een poule met AS Roma, CFR Cluj en CSKA Sofia. Zoals verwacht werden de Italianen groepswinnaar.

In eigen land kennen de Zwitsers nauwelijks concurrentie. De voorsprong op nummer twee St Gallen is negentien punten. Er is dus geen vuiltje aan de lucht als het gaat om de titelstrijd. Opvallend is dat Young Boys relatief veel gelijke spelen haalt de laatste weken. Daardoor lijkt het er op dat deze ploeg het in verdedigend opzicht aardig voor elkaar heeft.

Bij Ajax moet men het , zoals bekend, doen zonder miljoenenspits Sebastien Haller. De lange Fransman krijgt in eigen land wat kritiek te verduren maar is een schakel die Ajax flink zal missen tegen Young Boys.

Toch denken wij dat Ajax in eigen huis wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account