Voorbeschouwing AS Roma – Ajax (15-04-2021)

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. Maar in ongeveer vijf minuten ging het allemaal mis. Eerst was er de strafschop die Dusan Tadiç kinderlijk inschoot en zo verzuimde de 1-0 voorsprong te vergroten en een overwinning veilig te stellen.

Daarna was het Lorenzo Pellegrini die namens AS Roma mocht aanleggen voor een vrije trap. De bal werd weliswaar hard ingeschoten, maar was verre van onhoudbaar. Toch faalde doelman Scherpen.

Hij liet de bal los en zag hem over de doellijn verdwijnen: 1-1. Daarna was het wachten op de 1-2. Die viel uiteindelijk in de slotfase door een treffer van Roger Ibañez.

Met deze uitgangspositie is het voor Ajax wel heel lastig om door te stoten naar de halve finale van de Europa League. De Amsterdammers moeten hopen op een vroege voorsprong en dan doorzetten. De jacht op doelpunten moet voorop staan bij de mannen van Erik ten Hag.

Die Erik ten Hag heeft in het verleden een 3-0 achterstand tegen AZ met FC Utrecht omgebogen in een gelijkspel en daarna een verlenging en succesvolle penaltyserie. Toen ging het om de finale van de play-offs. Nu gaat het om een Europese halve finale. Wij wensen Ajax veel succes.

Niets is onmogelijk. Wij denken zelfs dat Ajax in Rome kan winnen. Maar of het genoeg zal zijn…

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account