Voorbeschouwing AZ – Napoli (03-12-2020)

AZ ontvangt het grote Napoli dat vorige week in rouw werd gedompeld na het overlijden van Diego Armando Maradona. De Napolitanen zagen Maradona als een zoon van hun stad en jankten dagenlang.

Nu de tranen enigszins opgedroogd zijn verleggen ze in Italië langzaam de focus naar de wedstrijd in het koude Alkmaar waar AZ de tegenstander is die hen eerder wist te verslaan. Niemand is te benijden met dit affiche. AZ zal in een leeg, koud en sfeerloos stadion aantreden tegen een ploeg waar normaal gesproken veel publiek op af komt.

AZ is in eigen land begonnen aan de weg omhoog. Na enkele schlemielige nederlagen is AZ weer aan het winnen geslagen. Afgelopen weekend nog werd Heracles verslagen met 1-2. Dat ging misschien wat moeizaam, maar de drie punten waren binnen en dat telt.

De Alkmaarders staan op de zevende plek in de eredivisie, maar zullen nog gaan klimmen. In de Europa League staat AZ op een gedeelde tweede plek achter Napoli en is winst tegen de Italiaanse topclub nodig om hele goede zaken te doen.

Of dat lukt is lastig te zeggen. AZ heeft de vorm mee, maar twee keer winnen van Napoli in één seizoen zien wij niet gebeuren.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account