Voorbeschouwing AZ – Real Sociedad (26-11-2020)

AZ had in de eigen eredivisie wel wat geluk in de wedstrijd tegen Emmen dat door een onterechte rode kaart met tien man kwam te staan. Ook werd er een doelpunt van de Drentenaren afgekeurd wegens buitenspel. Maar: het resultaat telt. En dat resultaat is in de Europa League voor AZ meer dan uitstekend.

De Alkmaarders gaan aan de leiding en hebben dat te danken aan een beter doelsaldo. Wel hebben Napoli en Real Sociedad evenveel punten als het elftal van Arne Slot. Kortom: tegen de Spanjaarden kan AZ goede zaken doen door te winnen en een voorsprong te pakken op één van de twee. Want de kans dat Napoli van Rijeka verlies achten we niet zo groot.

Real Sociedad is de verrassende koploper van de Spaanse competitie. In La Liga heeft het wel twee wedstrijden meer gespeeld dan nummer twee Atletico Madrid en nummer drie Villareal.

Opvallend is dat Real Madrid daarna pas komt en Barcelona slechts op de twaalfde plaats staat onder leiding van Ronald Koeman die ook trainer van AZ is geweest.

Enkele weken geleden speelde AZ in Spanje tegen Sociedad en verloor daar met 1-0. Real Sociedad heeft natuurlijk gewoon een uitstekend elftal. Een punt pakken tegen de Spaanse koploper zou al een fantastisch resultaat zijn.

Wij denken dat het er wel in zit voor AZ.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account