Voorbeschouwing AZ – Rijeka (29-10-2020)

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Een door Corona verzwakt AZ won vorige week in de Europa League van Napoli. Dat was verrassend omdat de status van Napoli bekend is en AZ in de eredivisie aan een zwakke reeks bezig is.

Ook afgelopen weekend werd er niet gewonnen door de Alkmaarders. In Den Haag werd weer een voorsprong verspeeld en eindigde de wedstrijd in 2-2. Daarom is het opmerkelijk dat AZ er wel in slaagde om in Italië drie punten te behalen.

AZ staat dan ook op de eerste plaats in groep F, al moet het die plek delen met het Spaanse Real Sociedad dat dus won van Rijeka. Daarmee komen we aan bij de tegenstander van AZ van komende speelronde.

De ploeg uit Kroatië staat op de vierde plaats in de competitie en won vorige week nog van NK Varazdin. Normaal gesproken moet AZ zonder grote problemen kunnen winnen van deze onbekende tegenstander, maar wat is er nog normaal anno 2020?

AZ geeft in eigen land elke week een voorsprong weg, maar wint wel ondanks de corona-verzwakkingen van Napoli. Maar dan nog denken we dat AZ wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account