Voorbeschouwing CSKA Moskou – Feyenoord (26-11-2020)

CSKA Moskou speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen PFC Sochi. Beelden van de wedstrijd zullen ongetwijfeld zijn bekeken door Feyenoord-trainer Dick Advocaat. Hij heeft immers wat connecties in Rusland.

Of het daar aan te danken is dat de Rotterdammers onlangs met 3-1 wonnen van de Russen valt moeilijk te zeggen, maar prettig is het wel. Immers, Feyenoord heeft in Europa een aardige tik opgelopen door van Wolfsberger AC te verliezen. Toch zijn de Rotterdammers nog volop in de race voor overwintering in de Europa League.

Koploper Dinamo Zagreb staat slechts één punt boven de nummers twee: Wolsberger AC en Feyenoord. Daaronder pas vinden we CSKA Moskou terug dat twee punten heeft. Toch moeten we de Russische voetballers niet onderschatten. De ervaring leert dat dergelijke ploegen het West-Europese clubs lastig kunnen maken. Toch ligt de beste tijd van het Russische voetbal ver achter ons.

Maar eigenlijk geldt dat ook voor de Europese successen van Feyenoord. Natuurlijk, in 2002 waren de Rotterdammers succesvol door de voorloper van de Europa League, de UEFA-cup, te winnen. Maar zelfs dat grandioze succes was toen al uitzonderlijk.

De kans dat een Nederlandse ploeg weer zulke successen mag vieren is klein. Dat weten ze ook in Rotterdam. Maar dromen mag, dus wij gokken op een zwaarbevochten overwinning van Feyenoord op CSKA Moskou.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account