Voorbeschouwing Napoli – AZ (22-10-2020)

Het Italiaanse Napoli doet de voetballiefhebber plezier. Deze club is één en al passie. Al op straat merk je dat de club in Napels leeft. Wie in de buurt van het stadion komt voelt dat gevoel steeds groter worden.

Napoli, de club van het prachtige blauwe tenue waar momenteel Dries Mertens, die in Nederland speelde voor AGOVV, FC Utrecht en PSV, één van de helden is. De sympathieke Vlaming is uitgegroeid tot een held in Italië, maar zal letterlijk en figuurlijk nooit zo groot worden als ‘die ene’ die nog altijd aanbeden wordt. En dat behoeft geen enkele toelichting.

Tegen zo’n club mag AZ dus proberen een goed resultaat te behalen. We houden ons hart vast. Natuurlijk kan AZ in goeden doen bij rust met 2-0 voor staan, maar dat biedt geen enkele garantie voor een goede afloop, want wie dacht tegen Sparta met een 4-0 voorsprong niet dat de punten in de tas zaten? En wie heeft niet gezien hoe knullig AZ de 2-0 voorsprong tegen VVV uit Venlo verspeelde en met 2-2 gelijk speelde.

Nee, in Alkmaar overheerst het chagrijn. Al is het maar omdat ze nog steeds vinden dat ze eigenlijk een Europees niveautje hoger hadden moeten starten.

Napoli is dus de favoriet tegen AZ. Het won zaterdag knap van Atalanta Bergamo en wil die lijn tegen de Nederlanders voortzetten. Het moet gek lopen wil dat niet lukken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account