Voorbeschouwing NS Mura – PSV (24-09-2020)

Niet heel veel Nederlanders volgen de Sloveense voetbalcompetitie op de voet. De meeste voetballiefhebbers zullen dan ook nog nooit van NS Mura gehoord hebben. Toch is dit in Slovenië een bekende club die al een rijke historie kent.

De club bestaat sinds 1924 en werd in de afgelopen jaren meerdere keren opgeheven en weer opnieuw opgericht. De opheffen gebeurde door financiële problemen, dus we kunnen stellen dat Mura geen rijke club is. Zeker niet als we het vertalen naar de West-Europese maatstaven.

Bij PSV is ontegenzeggelijk meer geld aanwezig in de clubkas. Daar worden dan ook redelijk dure voetballers van gekocht die dan weer door de nieuwe trainer Roger Schmidt worden klaargestoomd voor hun wedstrijden. Hoe dat gaat is wisselend te noemen. Afgelopen weekend had PSV het niet makkelijk tegen FC Emmen. En voor de tweede keer op rij maakte PSV-doelman Mvogo een opmerkelijke fout. Dat is wel iets om in de gaten te houden.

Natuurlijk is PSV in Slovenië de grote favoriet om dichter bij de groepsfase van de Europa League te komen. Bij winst zit er een reisje naar Noorwegen in.

En wij denken dat PSV gewoon wint van Mura.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account