Voorbeschouwing Olympiakos – PSV (18-02-2021)

Olympiakos wist door een derde plek in de Champions League groep C de Europa League te bereiken. In die groep zaten ook Manchester City, FC Porto en Olympique Marseille.

Oordeelt u zelf. De Grieken staan bekend als een taaie ploeg die niet makkelijk te verslaan is. Afgelopen zondag verloor Olympiakos van Panathinaikos met 2-1. Toch is Olympiakos koploper en de grote favoriet in Griekenland.

PSV is dus gewaarschuwd. De harde verdediging van de Grieken is zeer solide. Het is aan PSV om daar doorheen te breken. De Eindhovenaren speelden afgelopen weekend gelijk tegen ADO Den Haag. Dat lijkt niet op een al te beste generale. PSV lijkt nog een beetje zoekende. Trainer Schmidt wisselt veel en vaak, maar dat pakt tot op heden nog niet heel goed uit.

Om in de Europa League verder te komen is een goede prestatie in Griekenland gewenst. Dan kun je het daarna in het eigen Philips Stadion afmaken.

Maar, zoal gezegd, Olympiakos is geen ploeg die je even weg kunt zetten. In Griekenland moet het elftal alles op alles zetten, geconcentreerd blijven en creatiever zijn dan in de eigen competitie.

Alleen dan maakt PSV kans op een overwinning, maar een gelijkspel zou ook al prettig zijn.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account