Voorbeschouwing Omonia – PSV (29-10-2020)

Omonia Nicosia, de nummer 6 van de Cypriotische voetbalcompetitie, is de komende Europese tegenstander van PSV. Voetbal op Cyrpus is meestal van het niveau van de middenmoot van de eredivisie en kan er gepassioneerd aan toe gaan. Bijna Griekse toestanden zijn er niet vreemd en dat kan beangstigend werken als je een jonge voetballer bent.

Over Omonia kunnen we melden dat het afgelopen weekend gelijk speelde tegen Enosis Neon Paralimni (1-1), maar daar worden we niet veel wijzer van. Wellicht is het goed om te weten dat de ploeg uit Cyprus vorige week speelde tegen PAOK en dat het toen ook eindigde in een gelijkspel: 0-0.

PSV zal dus op weg gaan naar een niet al te bekende tegenstander. Dat doen de Eindhovenaren in de wetenschap dat ze zelf verloren van Vitesse met 1-2 en dat ze tegen Granada een voorsprong weg hebben gegeven waardoor PSV nu laatste staat in de groep in de Europa League. Dat moet beter, de komende wedstrijd kan daarin wel eens een belangrijke worden.

Kortom: trainer Roger Schmidt staat voor een belangrijke taak. Die wordt ook nog eens bemoeilijkt door een uitbraak van Corona binnen zijn selectie.

Als de wedstrijd door kan gaan (volgens berichten zijn 8 van de selectieleden besmet) zal PSV geconcentreerd moeten blijven tot het eindsignaal. Aan de andere kant: Omonia is geen topclub.

PSV moet dus winnen en wij denken dat dat kan.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account