Voorbeschouwing OSC Lille – Ajax (18-02-2021)

OSC Lille is de verrassende koploper van Frankrijk. Het houdt tot nu toe Lyon en Paris Saint Germain onder zich. Dat is knap, want dat zijn natuurlijk grotere en rijkere clubs.

Zondag speelde Lille doelpuntloos gelijk tegen Brest. Lille speelt in een modern stadion dat lijkt te zijn geïnspireerd op de Johan Cruijff Arena van Ajax. Het is perfect bereikbaar en het veld is vanaf elke tribune goed te zien. Lille lijkt klaar voor een toekomst als absolute topclub.

Ajax droomt dezelfde droom. De Amsterdammers willen weer een rol van betekenis spelen in het Europese voetbal, maar is veroordeeld tot de Europa League. Die competitie winnen zou Ajax al een ontzettende boost geven.

Maar Erik ten Hag is niet te benijden. Zijn recordaankoop Sebastien Haller is niet speelgerechtigd voor de Europa League. Dat is een fikse aderlating, want Haller heeft overal laten zien een uitstekende spits te zijn.

Ajax speelde zaterdagavond tegen Heracles en had het daar aanvankelijk lastig. Toch wonnen de Amsterdammers en was er een belangrijke rol weggelegd voor… Sebastien Haller.

Zonder Haller moet Ajax proberen in het Noorden van Frankrijk een goed resultaat uit het vuur te slepen. Dat is geen gemakkelijke opgave.

Wij gokken op een gelijkspel dat in de eigen Arena kan dienen als uitgangspunt voor de stap naar de volgende ronde.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account