Voorbeschouwing Progres Niedercorn – Willem II (16-09-2020)

In de UEFA Europa League hoeft Willem II niet heel lang te reizen woensdag. De Tilburgers nemen het dan namelijk op tegen Progres Niedercorn uit Luxemburg. Progres staat momenteel op de zevende plek in de Luxemburgse competitie die traditioneel voor een groot deel bestaat uit semiprofs.

Zij werken naast het voetbal gewoon ook in andere sectoren. Dat zegt overigens niets over het niveau, want was het niet FC Utrecht dat ooit werd uitgeschakeld door de amateurs van Differdange uit… Luxemburg?

Dus Willem II is gewaarschuwd. De club uit Tilburg heeft het Europees voetbal min of meer cadeau gekregen nadat de KNVB liet zien wanbeleid te voeren toen corona de competitie om zeep hielp. FC Utrecht stond weliswaar een plek lager, maar had ook een wedstrijd minder gespeeld. Toch is het nu het elftal van Adrie Koster dat het in Europees verband mag laten zien. En daar waren ze maar wat blij mee in Brabant.

Minder blij was men met de nederlaag tegen SC Heerenveen. In de eerste speelronde van de eredivisie zorgden Lucas Woudenberg en Pawel Bochniewicz ervoor dat de punten niet in Tilburg, maar in Friesland konden worden bijgeschreven. Dat moet woensdag dus beter.

Willem II zal alles op alles zetten om een ronde verder te komen in de kwalificatiereeks van de Europa League en daarvoor is winst noodzakelijk. Wij denken dat dit gaat lukken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account