Voorbeschouwing PSV – Granada (22-10-2020)

Slechts acht minuten had Mario Götze nodig om te bewijzen dat hij in de eredivisie van grote waarde kan zijn voor PSV. De Eindhovenaren wonnen uiteindelijk met 0-3 van PEC Zwolle. Maar Mario Götze is grotere podia dan Overijssel gewend.

De spits acteerde op wereldniveau en was daar succesvol. Met PSV moet hij genoegen nemen met de Europa League. Daarin wil PSV hoge ogen gooien en wil het graag goed starten, deze week tegen Granada.

Het Spaanse Granada is natuurlijk geen Real Madrid of FC Barcelona. Deze relatief onbekende club uit dit bekende voetballand heeft echter wel een ploeg om rekening mee te houden. Niet voor niets versloeg Granada afgelopen weekend Sevilla met 1-0. Een doelpunt van Yangel Herrera besliste de wedstrijd.

Dit is typisch een ploeg waartegen je het gevoel krijgt dat je kunt winnen, kansen krijgt en uiteindelijk door een tegengoal in de slotfase met lege handen achterblijft. PSV is dus gewaarschuwd.

En een gewaarschuwde Brabander telt voor twee. Ook in Europees voetballand. PSV zal scherp moeten zijn. Ook de jonge spelers mogen niet verzaken, maar dat zal de ervaren Götze hen wel vertellen.

Wij verwachten dat PSV gelijk gaat spelen in het eigen Philips Stadion.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account