Voorbeschouwing PSV – Olympiakos (25-02-2021)

PSV scoorde maar liefst twee keer tegen Olympiakos. In een uitwedstrijd is dat normaal gesproken iets waar je voor tekent, maar de Eindhovenaren kregen er ook vier(!) tegen.

Door de uitslag (4-2) is PSV nog niet kansloos, maar de manier waarop PSV doelpunten weggeeft is zorgwekkend. De frustratie was groot bij Eran Zahavi. In de rust liep hij hoofdschuddend het veld af ondanks twee doelpunten.

De teleurstelling zat hem in de prestaties van zijn verdedigende collega’s die liepen te schutteren als spelers van een vijfde elftal in de zesde klasse van de zondagamateurs. Drie keer ging de PSV-defensie in de fout, waardoor de ruststand 3-2 was.

Spectaculair was de wedstrijd wel. Vooral de neutrale kijker zal zich geen moment verveeld hebben. Er gebeurde van alles en het scoreverloop was interessant. Maar het gemak waarmee tegenstanders tegen PSV scoren is voor trainer Schmidt reden voor een slechte nachtrust.

Maar ook de frustratie van Zahavi niet verwonderlijk. Tegen zoveel onkunde in de verdediging kun je als aanvaller niet opscoren. Maar er komt nog een return aan.

PSV heeft laten zien heel leuk mee te kunnen tegen de Griekse opponent, maar gaat niet niet redden om de volgende ronde te bereiken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account