Voorbeschouwing Real Sociedad – AZ (05-11-2020)

Real Sociedad is de nummer drie in Groep F van de Europa League. De Spanjaarden weten dat AZ de groepsleider is met drie punten meer en deelt de tweede plaats met Napoli dat zo verrassend verloor van de Alkmaarders. Sociedad verloor vorige week van datzelfde Napoli, maar won in de eigen competitie van Celta de Vigo met 1-4.

Voor AZ geldt dat het de afgelopen weken wel heel gemakkelijk omging met een voorsprong en het elke keer gelijk speelde. Tegen RKC Waalwijk ging het eindelijk goed en wonnen AZ met 3-0 in het eigen stadion. Of AZ hiermee het lek boven heeft valt nog te bezien, maar voor heel Nederland is te hopen dat de ploeg van Arne Slot, net als vorig jaar, mee gaat strijden om het kampioenschap.

Dat zou de eredivisie een stuk spannender maken. Bovendien is het altijd leuk als een Nederlandse club het goed doet in een Europese competitie, dus hopen we allemaal op een gunstig resultaat tegen Sociedad waardoor de volgende rond in zicht komt.

Altijd lastig om in Spanje tegen een Spaanse ploeg te spelen, maar als de jonge selectie van AZ het hoofd koel weet te houden heeft het echt de kwaliteiten om te winnen van Real Sociedad.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account